skip to Main Content
۰۲۱-۴۴۲۶۹۶۵۶

واحد آموزش 

تاریخچه شکل گیری واحد آموزش

جمعیت تولد دوباره در همان سال های آغازین تاسیس به این نتیجه رسید که آموزش و تربیت معتادان بهبود یافته، در کنار فعالیت های درمانی مراکز اقامتی، می‌تواند گامی مثبت در جهت تغییر فرهنگ و باورهای ناسالم درباره اعتیاد باشد. بنابر این با درک جایگاه، اهمیت و ضرورت آموزش، جمعیت در سال ۱۳۸۴ واحدی مستقل را تحت عنوان واحد آموزش ایجاد کرد و اقدام به راه اندازی دوره مددیاری اعتیاد نمود.

آموزش‌ها، ابتدا در قالب کارگاه های چندروزه برگزار می شد تا این که پس از تبادل نظریات مختلف این نتیجه حاصل شد که با برگزاری دوره های منسجم آموزش مددیاری و استفاده از تلفیق تجربه و دانش نظری، می توان به اهداف درازمدتی رسید که بتوان از خلافکاران سابق، مددیارانی تربیت کرد که هم به عنوان گروه همتا در درمان بیماران کمک کنند و هم از نظر جامعه علمی مورد پذیرش باشند. فعالیت های بخش آموزش را می توان به سه دسته تقسیم کرد:

برگزاری دوره آموزش مددیاری اعتیاد

در مرداد ماه ۱۳۸۵ بعد از رایزنی های متعدد با مدیران وزارت رفاه و سازمان بهزیستی، اولین دوره آموزشی مددیاری اعتیاد (۳۳ واحدی) با همکاری انجمن علمی مـددکـاری، دانشکــده مددکاری Pierce College و جمعیت خیریه تولد دوباره با حضور استاد مدعو جناب آقای دکتر جیمز کراسون و تعدادی از اساتید و کارشناسان درمان اعتیاد طی یک دوره آموزشی ۳۳ واحدی با محتوای دروس مطابق با برنامه های ملی و بومی اعتیاد آغاز به فعالیت کرد. ۷۵ نفر دانشجو ( ۵۵ نفر از معتادان بهبود یافته و ۲۰ نفر از اعضا خانواده ) طی مدت ۱۰ ماه در این دوره آموزشی شرکت کردند و در پایان دوره ۶۷ نفر موفق شدند دوره را با موفقیت به پایان رسانند و مدرک معتبر دریافت کنند. مدارک این دوره به تایید دانشکده مددکاری لوس آنجلس و انجمن علمی مددکاری و براساس مجوز شماره ۱۹۸۱۵۲/۱۸۰۰۳ سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور رسیده است.

امروز عده ای از معتادان بهبود یافته با انگیزه و امید و با هویتی انسانی و مفید خود به اجتماع باز گشته اند و با گذراندن این دوره آموزشی وارد اجتماع شده و با انگیزه خدمتی در مشاغل درمان اعتیاد مشغول به کار شده اند.

به دلیل اهمیت آموزش برای تمامی افراد، جمعیت خیریه تولد دوباره اقدام به راه اندازی این دوره ها در شهرستانها کرد. به همین مناسبت، اولین دوره مددیاری اعتیاد شهریور سال ۱۳۸۶ در شیراز راه‌اندازی شده است و سپس در استان‌های اصفهان، مازندران و آذربایجان غربی در حال برگزار است.

با توجه به استقبال چشمگیر و درخواست مکرر متقاضیان شرکت در دوره آموزشی مددیاری از شهرهای اصفهان، یزد، نجف آباد و شهر کرد، سازمان هلال احمر استان اصفهان، محلی را جهت برگزاری این دوره در استان اصفهان در اختیار جمعیت تولد دوباره قرار داد. در مرداد ماه سال ۱۳۸۷، اولین دوره  آموزش مددیاری در اصفهان نیز شروع به کار کرد.

اهداف دوره‌های مددیاری

  • اشتغال افراد در مراکز بازپروری، مراکز کاهش آسیب و دفاتر مشاوره
  • به روزکردن و آشنایی با آموزش پروتکل‌های غیردارویی، از جمله پروتکل درمان پرهیزمدار و ایمان مدار، منابع علمی و همچنین بالا بردن راندمان کاری و بازدهی هرچه بهتر افرادی است که درحال حاضر، به‌صورت تجربی درحال خدمت وکمک به معتادان هستند
  • پیدایش تغییر و تحول در معتادانی که علاقمند به زندگی بدون مواد مخدر و بازگشت به اجتماع به عنوان شهروندان مسئول و سازنده هستند
  • آگاه سازی جهت تغییر فرهنگ و باورهای ناسالم در رابطه با اعتیاد و تقویت باورهای سالم
  • حمایت از خانواده های آسیب دیده و انتقال تجربه چگونگی برخورد با افراد معتاد در خانواده
  • ایجاد زمینه مشارکت های مردمی / دولتی جهت آگاه سازی – پیشگیری، درمان عوارض اعتیاد / بهبودی و کاهش آسیب‌های اعتیاد به خانواده و اجتماع
  • ارایه طرح جامع ملی و برنامه های کمک رسانی به معتادان طیف‌های مختلف اجتماعی , دانشجویان , پرسنل موسسات , سازمان ها و زندانیان
  • آموزش مشاوران و مددیاران تجربی اعتیاد
  • انتقال تجربه و روش‌های کمکی تولد دوباره به افراد و سازمان‌های علاقمند، جهت الگوبرداری و ایجاد
  • مراکز مشابه در سایر نقاط کشور و در نهایت در سایر کشورها
  • ایجاد شبکه ( Network ) سراسری ( کشوری ) مراکز اقامتی کوتاه مدت

مددیار اعتیاد کیست؟

مددیار اعتیاد به فردی اطلاق می شود که با گذارندن دوره‌ی آموزشی تحت همین عنوان، قادر به ارائه مشاوره فردی در زمینه درمان و پیشگیری اعتیاد به معتادان، راهنمایی معتادان به سیستم های حمایتی و مراقبتی، آگاه سازی درباره رفتارهای پرخطر به منظور پیشگیری از بیماری های ویروسی مانند هپاتیت و …، ارائه مشاوره به افراد وابسته به مواد شیمیایی و داروها، آگاه سازی افراد در زمینه‌ی عوامل مؤثر بر اعتیاد از قبیل عوامل رفتاری، جسمی، ذهنی، عاطفی و روحی، توانایی بکارگیری روش بهبودی دوازده قدمی، به‌کارگیری گروه درمانی، ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره به رهجویان (کسانی که در حال ترک اعتیاد هستند) در کانون های بازپروری و سایر مراکز درمانی معتادان و مراکز کاهش آسیب (DIC) می باشد.

مددیار خانواده کیست؟

مددیار خانواده به فردی اطلاق می شود که با گذارندن دوره آموزشی تحت همین عنوان، قادر به ارایه خدمات مددیاری و راهنمایی و مشاوره به خانواده های اعضای در حال مصرف و یا بهبودی در مراکز مشاوره اعتیاد و ارایه مشاوره فردی در زمینه پیشگیری و درمان اعتیاد به خانواده های معتادین، آموزش و آگاه سازی خانواده به منظور پیشگیری از اعتیاد و چگونگی برخورد با عضو معتاد خانواده، شناخت داروها و ارائه مشاوره به اعضای خانواده می باشد. فرد با گذراندن این دوره توانایی هایی از قبیل موارد زیر را به دست می آورد:

  • آموزش به خانواده ها در مورد چگونگی برخورد با فرد معتاد
  • مشاوره به خانواده دارای فرد معتاد در زمینه درمان
  • راهنمایی خانواده ها به سیستم های حمایتی و مراقبتی
  • مددیاری و ارایه خدمات راهنمایی و مشاوره به خانواده هایی که یکی از اعضای آنها در کانون های بازپروری در حال سم زدایی و قطع مصرف هستند
  • آگاه‌سازی درباره رفتارهای پرخطر به منظور پیشگیری از بیماری های ویروسی مانند هپاتیت و …
  • آگاه‌سازی افراد در زمینه عوامل مؤثر بر اعتیاد از قبیل عوامل رفتاری، جسمی، ذهنی، عاطفی و روحی
  • راهنمایی خانواده ها در مورد سیستم های حمایتی و مراقبتی.

ثبت نام دوره آموزش حضوری مددیاری اعتیاد

شرایط اولیه:

۱- داشتن مدرک سیکل برای افراد در حال بهبودی با حداقل سن پاکی ۲ سال

۲- داشتن مدرک دیپلم برای افراد در حال بهبودی با حداقل سن پاکی ۱۸ ماه

۳- آشنا بودن با ۱۲ قدم و ۱۲ سنت گروه‌های ۱۲ قدمی

۴- داشتن مدرک دیپلم برای اعضای خانواده

۵- الزامی بودن قطع نیکوتین برای داوطلبان

تبصره: داشتن مدرک سیکل یا دیپلم برای خدمتگزارانی که به مدت یکسال مداوم در کانون‌ها و DICها خدمت دارند با حداقل سن پاکی ۱ سال.

هزینه دوره:

هزینه دوره مددیاری جهت ۴۴ واحد آموزشی  مبلغ ۲۵/۰۰۰/۰۰۰ریال است.

طول مدت دوره دوره:

طول مدت دوره بصورت آنلاین ۸ ماه.

طول مدت دوره به صورت حضوری ۱ شال.

مدارک برای ثبت نام:

۱- دو قطعه عکس

۲- اصل و کپی شناسنامه

۳- اصل و کپی کارت کلی

۴- کپی مدرک تحصیلی و اصل مدرک

۵- در صورت معرفی از سوی سازمان‌‌‌‌های مردم نهاد یا بهزیستی استان‌ها، معرفی نامه از سازمان مربوطه

آدرس:

تهران، بزرگراه شهید ستاری شمال به جنوب، بعد از بزرگراه همت، بلوار لاله شرقی، پلاک ۴۱، طبقه اول

شماره تماس: ۰۹۳۰۸۰۰۱۳۸۲

ثبت‌نام دوره‌های غیرحضوری (الکترونیکی) مددیاری اعتیاد در سراسر کشور

با گذشت ۱۰ سال از برگزاری دوره های مددیاری اعتیاد و خانواده ( ۱۹ دوره در تهران, ۳ دوره در شیراز و یک دوره در اصفهان، مازندران و تبریز) و درخواست های مکرر بهبودیافتگان,خانواده ها و افرادی که در حوزه اعتیاد مشغول به فعالیت هستند برای این آموزش و همچنین آموزش کارگاه های کوتاه مدت در سایر استانها, جمعیت تولد دوباره برآن شد تا در اقدامی جدید با راه اندازی دوره های الکترونیکی(آموزش از راه دور) بتواتد امکان استفاده از این آموزشها را برای افرادی که نمی توانند به هر دلیل در کلاسهای حضوری شرکت کنند را به وجود آورد.

در این نوع آموزش, دسترسی فراگیران به مطالب و محتوای دوره از طریق شبکه های رایانه ای دائمی بوده و محدودیتی از لحاظ استفاده از آن برای کارمندان، دانشجویان و نیز باقی افراد جامعه وجود ندارد. تنها نیاز اصلی برای استفاده از آموزش مبتنی بر رایانه و آموزشها onlin, داشتن یک رایانه(کامپیوتر) و آشنایی با آن است.

مزیت اصلی این روش این است که یادگیران می توانند از روی میز کار خود به این نوع آموزش دسترسی پیدا کنند:

۱٫ دانشجویان در هر زمان و هر مکان به مطالب آموزشی دسترسی دارند.

۲٫ هزینۀ رفت و آمد دانشجویان کاهش می یابد.

۳٫ دانشجویان اختیار انتخاب مطالب برای مطالعه را خواهند داشت.

۴٫ به دانشجویان هنگام انجام تکالیفشان کمک می شود.

بر این اساس جمعیت تولد دوباره از ۲۵ خرداد ماه لغایت ۳۰ تیرماه اقدام به ثبت نام افراد بهبودیافته, خانواده ها, مشاوران و دست اندرکاران حوزه اعتیاد براساس شرایط ذیل می نماید:

  • حداقل مدرک تحصیلی دیپلم
  • آشنا به کامپیوتر
  • حداقل پاکی یک سال برای بهبودیافتگان
  • آشنا به مبانی انجمن های ۱۲ قدمی

هزینه و مدت دوره:

  • هزینه دوره های آموزش الکترونیکی مبلغ ۲۵٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال نقد و اقساط
  • طول مدت دوره حضوری یک سال
  • طول مدت دوره آنلاین ۸ ماه

از متقاضیان این دوره درخواست می گردد جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا ثبت نام با شماره ۰۹۳۰۸۰۰۱۳۸۲ تماس و یا درخواست خود را به ایمیل ذیل ارسال فرمایند.

majazi.rebirth@gmail.com

برگزاری کارگاه‌های آموزشی

بخش دوم فعالیت های این واحد به آموزش های کوتاه مدت اختصاص دارد. جمعیت خیریه تولد دوباره به عنوان بزرگترین سازمان مردم نهاد (NGO) در حوزه درمان، آموزش، پیشگیری و کاهش آسیب اعتیاد، دوره های آموزشی متنوعی بر اساس نیاز مددیاران، مشاوران و کارشناسان این حوزه برگزار می کند.

تقویم آموزشی

جمعیت خیریه تولد دوباره به عنوان بزرگترین سازمان مردم نهاد (NGO) در حوزه درمان، آموزش، پیشگیری و کاهش آسیب اعتیاد با تجربه برگزاری کارگاههای آموزشی متعدد در حوزه اعتیاد و بهره گیری از اساتید و کارشناسان صاحب نام؛ اقدام به برگزاری دوره های آموزشی متنوعی بر اساس نیاز مددیاران، مشاوران و کارشناسان این حوزه مطابق تقویم آموزشی ذیل، می‌نماید.

تقویم آموزشی جمعیت تولد دوباره در شهر تهران

ردیف عنوان دوره آموزشی طول دوره مدت زمان مدرس شهریه
۱ کارگاه مصاحبه انگیزشی ۱۶ ساعت ۲ روز حمیدرضا طاهری نخست- سعید نوروزی ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال
۲ کارگاه ماتریکس ۳۲ ساعت ۴ روز حمیدرضا طاهری نخست ۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال
۳ کارگاه مداخله پیشرفته و ایجاد انگیزه جانسون ۱۶ ساعت ۲ روز عباس دیلمی زاده ۱/۸۰۰/۰۰۰ ریال
۴ کارگاه مداخله کرافت ۲۴ ساعت ۳ روز حمیدرضا طاهری نخست ۳/۰۰۰/۰۰۰ ریال
۵ کارگاه مشاوره تلفنی پیشگیری از اعتیاد ۱۶ ساعت ۲ روز دکترسعید نوروزی ۱/۷۰۰/۰۰۰ ریال
۶ کارگاه برنامه ریزی درمانی منحصر به فرد و برنامه درمان پیشرفته M.A.T.A.S ۵۰ ساعت ۶ روز عباس دیلمی زاده ۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال
۷ کارگاه مهارتهای زندگی با مجوز مربیگری از انجمن علمی مددکاری ایران ۸۰ ساعت ۱۰ روز دکتر محضری- منیره آرزومندی ۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال
۸ کارگاه اختلالات جنسی و اعتیاد ۱۶ ساعت ۲ روز دکتر روشن پژوه – دکتر شیرازی ۱/۸۰۰/۰۰۰ ریال
۹ کارگاه پیشگیری از سوء مصرف در همسران ۱۶ ساعت ۲ روز دکتر محضری- منظر رزاقی ۱/۷۰۰/۰۰۰ ریال
۱۰ کارگاه آموزش تسهیلگری ۱۶ ساعت ۲ روز منظر رزاقی ۱/۵۰۰/۰۰۰ ریال
۱۱ کارگاه آموزش کاهش آسیب ۱۶ ساعت ۲ روز دکتر محضری ۱/۷۰۰/۰۰۰ ریال
۱۲ کارگاه مشارکت معنوی برای زوجین(نحوه ارتباط صحیح با یکدیگر) ۱۶ ساعت ۲ روز سعید نوروزی ۱/۷۰۰/۰۰۰ ریال
۱۳ کارگاه آموزش مدیریت برنامه های اقامتی میان مدت ۱۶ ساعت ۲ روز منظر رزاقی- حمید افشاریان ۱/۷۰۰/۰۰۰ ریال
۱۴ کارگاه کنترل خشم و پیشگیری از خشونت ۸ ساعت ۱ روز منیره آرزومندی ۸/۰۰۰/۰۰۰ ریال
۱۵ کارگاه گزارش نویسی سازمانی ۱۶ ساعت ۲ روز منظر رزاقی ۱/۵۰۰/۰۰۰ ریال
۱۶ کارگاه پیشگیری از عود ۱۶ ساعت ۲ روز سعید نوروزی ۱/۷۰۰/۰۰۰ ریال
۱۷ کارگاه آشنایی با مسائل و درگیری های حقوقی مراکز اقامتی و راه های پیشگیری از آن ۸ ساعت ۱ روز مهدی پرگالی ۸۰۰/۰۰۰ ریال
۱۸ کارگاه آموزش تخصصی پرسنل مراکز اقامتی میان مدت ۸ ساعت ۱ روز حمید افشاریان ۸۰۰/۰۰۰ ریال
۱۹ مبانی خانواده درمانی ۱۶ ساعت ۲ روز سعید نوروزی ۱/۷۰۰/۰۰۰ ریال
۲۰ آموزش هم وابستگی(اعتیاد و خانواده) ۱۶ ساعت ۲ روز حسام الدین معصومیان ۱/۷۰۰/۰۰۰ ریال
۲۱
۲۲
۲۳
آموزش اخلاق حرفه ای
کارگاه مهارت‌های زندگی
کارگاه آشنایی با اختلالات مصرف الکل
۱۶ ساعت
۳۰ ساعت
۲۰ ساعت
۲ روز
۱۰ روز
۲ روز
دکتر میرزایی
استاد خانم آرزومندیان
دکتر نوروزی
۱/۷۰۰/۰۰۰ ریال
۵/۰۰۰/۰۰۰ ریال
۳۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال

از تمامی علاقه مندان به شرکت در دوره های مذکور تقاضا می‌شود برای شرکت در دوره‌ها و کسب اطلاعات بیشتر با واحد آموزش جمعیت خیریه تولد دوباره تماس حاصل فرمایند. لازم به ذکر است که سازمان ها و یا افراد در صورت ثبت نام گروهی (بیش از ۱۰ نفر) مشمول تخفیف ویژه خواهند شد.

پس از اتمام هر کارگاه، گواهینامه پایان دوره معتبر اعطاء می‌شود.

جهت ثبت نام قطعی شهریه دوره را به شماره حساب ۱۰۵۰۱۴۸۳۸۳ و شماره کارت ۵۰۴۱۷۲۱۰۵۲۳۳۴۶۸۸ بانک رسالت به نام امیرحسام عربگری و عبدالله امیری واریز کرده و فیش واریزی را به واحد آموزش ارسال نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۴۴۲۵۲۰۰۰ و هم‌چنین ۰۹۳۰۸۰۰۱۳۸۲ واحد آموزش تماس حاصل فرمایید.

کارگاه‌های برگزار شده

آموزش ضمن خدمت کارکنان

این دوره ها به منظور ارتقاء سطح دانش، مهارت و توانایی های کارکنان جمعیت راه اندازی شده است. با توجه به اینکه اطلاعات و توانمندی های کارکنان جمعیت با توجه به گسترش فعالیت های این مجموعه باید روز به روز افزایش یابد تا بتواند پاسخگوی نیازهای جمعیت باشند، وجود چنین آموزش هایی الزامی به نظر می رسید.

تماس با جمعیت خیریه تولد دوباره از اینجا: اطلاعات تماس

Back To Top